2 oktober 2007

Petitie der hofnarren

Voor het eerst in lange tijd is het Belgische establishment echt ongerust over de toekomst van hun land. Een splitsing van België lijkt voor de modale Vlaming helemaal geen doemscenario meer en ook een gezaghebbend buitenlands weekblad als the Economist vindt dat het nu wel eens tijd wordt voor een boedelscheiding. De Vlaamse onafhankelijkheid is tastbaarder dan ooit.

Maar er komt langzaamaan een tegenoffensief op gang vanuit de belgicistische hoek. De afgelopen dagen is er grote ruchtbaarheid gegeven aan een petitie vóór het behoud van België en tégen elke legitieme vraag naar regionalisering van bevoegdheden. De petitie in kwestie is een initiatief van de vakbonden, vanouds gekend voor hun onvoorwaardelijke steun aan het regime, ook als dit ten koste van hun eigen leden gaat.

De meeste aandacht gaat echter naar de 400 zogenaamd 'bekende Vlamingen' die de petitie ondertekenden. Zo zette bijvoorbeeld Axelle Red haar handtekening onder de oproep tot behoud van België. Ter uwer informatie, Mevr. Red is Commandeur in de Kroonorde. Ook Eddy Merckx, in 1996 door de koning tot baron verheven, ondersteunt de petitie. Voorts zijn daar ook nog bijvoorbeeld Gorki-zanger Luc De Vos, die eind 2006 op de boekenbeurs zijn boek aan de koning schonk met de inscriptie “voor onze goede vorst” en Hugo Claus, Ridder in de Kroonorde en in de Orde van Leopold II.

Deze petitie van koninklijke lakeien is de laatste stuiptrekking van een stervend regime. Enkel een wereldvreemde 'elite' als de onze kan oproepen tot behoud van de Belgische solidariteit, lees - staatkundig georganiseerde roof. Wat kan het Mevr. Axelle Red, wiens vermogen in 2005 werd geschat op een slordige 2 miljoen euro, immers schelen dat er jaarlijks miljarden euro's van hardwerkende Vlaamse gezinnen naar het zuiden vloeien?

De Vlaamse ondernemers die elk jaar de helft van hun loon moeten afdragen aan de Belgische staat, de arme bejaarden die een nauwelijks toereikend pensioen krijgen en de vaders en moeders die allebei dag in dag uit gaan werken om rond te komen – zij ondertekenen deze petitie niet. Enkel een handjevol hofnarren met vet gespekte bankrekeningen die totaal blind zijn voor de Belgische realiteit voelen zich daartoe geroepen.

Geen opmerkingen:

Blogarchief